Implantációs prosztatagyulladás,

Implantátum beültetése előtt |

Fogimplantátum veszélyei A fogimplantátumok ritkán okoznak problémát, azonban az implantátumhoz kapcsolódó komplikációk megelőzése a paciens felelőssége is.

implantációs prosztatagyulladás

A fogbeültetés során a fogorvos egy mesterséges foggyökeret ültet be az állcsontba, amelyre néhány hónap múltán korona kerül: jól sikerült eljárás esetén esztétikai szempontból igényes, terhelhető, könnyen megszokható, nem zavaró fogpótlás készül. Ugyanakkor, mint minden sebészeti eljárás, ez is járhat bizonyos kockázatokkal. Szerencsére a fogimplantátumok ritkán okoznak problémát, és ha mégis, az általában viszonylag könnyen kezelhető.

implantációs prosztatagyulladás

A fogbeültető műtétek legtöbbje sikeres, ritkán előfordulhat azonban, hogy az implantátum nem csontosodik megfelelően, ilyenkor el kell távolítani, és csak egy-két hónap múltán lehet újra megkísérelni a beültetést.

Fogbeültetés: fontos az együttműködés A beépülés sikeréért azonban a paciens nagy felelősséget visel: a dohányzás például implantációs prosztatagyulladás a komplikációk kockázatát. Nagyon fontos a körültekintő szájápolás, valamennyi higiéniás előírás betartása.

implantációs prosztatagyulladás

A hagyományos eszközök mellett például fogköztisztító kefe használatát is javasolják a szakemberek, amellyel a hagyományos fogkefével el nem érhető zugok is megtisztíthatók. Félévente-évente szükséges a fogorvosi kontroll; vérzés, fájdalom, implantációs prosztatagyulladás lehelet, rossz szájíz esetén pedig azonnal keressük fel orvosunkat.

implantációs prosztatagyulladás

A dohányzáson kívül egyéb ártalmas szokásainkat is érdemes elhagynunk: tanácsos kerülni kemény dolgok rágcsálását mint a jég vagy a kemény cukorkáka koffeines termékeket, és kezeltetni a fogcsikorgatást, mindezek károsíthatják ugyanis a pótolt fogat — akárcsak a még egészséges fogainkat.

anyagok